16. nov, 2021

Podcasts over klassieke muziek

Sinds ik met pensioen ben heb ik alle tijd om nieuwe dingen te ontdekken. Dacht ik. Na het lezen van talloze boeken, het schilderen van de kamer en het opruimen van de zolder kwam ik toch weer bij de klassieke muziek terecht. Gelukkig kreeg ik de opdracht van SPOT groningen (de Oosterpoort) om podcasts te maken over de geschiedenis van de klassieke muziek. Er zijn er nu acht, vanaf de Barok tot begin 20e eeuw. De komende tijd hoop ik er nog twee te maken over de 20e eeuw maar geniet nu vast van de geschiedenis van de Barok tm einde Romantiek. Gebruik hiervoor deze link.

https://www.spotgroningen.nl/podcasts-discovers-the-classics/

 

Veel plezier!

1. mrt, 2021

Mijn tweede podcast

Het gaat goed met mijn podcasts! 

Hierbij de link naar de tweede!

Technisch kan het allemaal nog veel beter en het moet waarchijnlijk worden opgenomen in een studio ipv in mijn woonkamer, maar voor nu gaat het vooral om de inhoud. Spreekt het je aan of juist niet? Laat een bericht achter in het gastenboek en ik ga er naar kijken. Alvast denk!

https://soundcloud.com/user-99161525/podcast-hoor-je-dat-aflevering

 

Yvonne

24. feb, 2021

Een nieuwe podcast!

Beste mensen.

Zoals jullie gemerkt hebben ben ik niet heel actief als het gaat om het bijhouden van mijn blog. Ik neem het me wel steeds voor maar dan komt het er niet van.

Maar nu heb ik iets nieuwe bedacht, namelijk een podcast! 

Podcast is het helemaal vandaag en ik wil er mijn steentje aan bijdragen. Met een podcast voor de beginnende luisteraar. Startend vanuit het verschil tussen majeur en mineur, dan de intervallen en langzaam maar zeker steeds meer. 

Alles op het gehoor, voor iedereen, en met een toegankelijke uitleg.

Beluister de eerste via deze link en laat me horen wat je er van vindt! En ik hoop natuurlijk dat je blijft luisteren en de link doorstuurt!

https://soundcloud.com/user-99161525/podcast-hoor-je-dat-2

Veel plezier en ik ben benieuwd!

Yvonne

 

 

15. sep, 2020

Seizoens opening....

Het is corona tijd. Sinds 12 maart ligt de wereld van de klassieke concerten stil. Ik had de programmering voor het komende seizoen voor De Oosterpoort/SPOT Groningen klaar en toen werd het allemaal anders. Het zou mijn laatste seizoen zijn; met ingang van 1 september zou ik met pensioen. Prachtige concerten stonden klaar, met als opening een concert met bovenstaand koor.
Helaas is er weinig meer over van de programmering. Internationale gezelschappen kunnen moeilijk reizen, de 1,5 meter zorgt voor financiele problemen en ga maar door.
Mijn pensioen is een feit, corona is er nog en gelukkig kunnen we nog steeds luisteren naar muziek ook al is het afwachten hoe het verder gaat in de concertzalen .
Geniet van dit koor vanuit je luie stoel. er komen vast weer betere tijden!

23. sep, 2018

Opening van het seizoen met Bach

We beginnen weer in De Oosterpoort! Op 28 september speelt de Nederlandse Bachvereniging 4 Brandenburgse concerten van Bach. Ik verheug me er op en zal weer vaker schrijven op deze blog.